Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Nekateri piškotki so potrebni, da stran lahko nemoteno in funkcionalno deluje. Uporabljajo se pri logiranju, registraciji ali kakršnikoli interakciji s stranjo, ki presega zgolj ogled posamezne strani.

Delovni čas

9.00 - 16.00

Brezplačna poštnina

Pri naročilih nad  50€

100% vračilo denarja

30 dnevna garancija vrnitve denarja

Telefon: 070 993 393

Naroči sedaj !

Kako ločiti pristni Swarovski® kristal od ponaredkov?

SWAROVSKI ELEMENTS so komponente najvišje kvalitete.  Ta kvaliteta pa seveda privede do množice posnemovalcev in s tem ponaredkov.

Vsi SWAROVSKI ELEMENTS izdelki so ustvarjeni iz posebne zmesi, ki  zagotavlja neverjetni sijaj vseh izdelkov. Barvna paleta izdelkov je prav tako posebna.
 
Torej kako lahko ugotovite, kaj je ponaredek in kaj pristen izdelek?
 
Tukaj je nekaj nasvetov, ki vam lahko pomagajo ugotoviti, kateri kristal je pravi:
 
- Kristali Swarovski® so povsem enotni. Ker so strojno brušeni je vsak kristal isti. To pomeni, da so višina, širina in naklon enaki. Ročno brušen ponaredek vseh teh parametrov ne bo imel enakih in seveda bodo vidne razlike v le-teh.
 
uporabljajo stroje, ki natančno brusijo vsak kristal. Po njihovo je "brušenje trdih materialov, kot so kristali in dragulji,  zelo zapletena naloga, kajti vsako smer odbite svetlobe je treba najprej izračunati s pomočjo računalnika, nato te odboje  simulirati v 3D, optimizirati in na koncu spremeniti v program kateri upravlja zapletene stroje. " To je le del tehnologije, ki daje kristalom Swarovski® svoj neverjetni sijaj.
 
-Precizno brušenje njihovih strojev omogoča brušenje kristala tako, da ploskev gleda  "navzgor". To pomeni, da se ploskve stikajo natančno v isti točki. To tehniko uporabljamo prevsem pri brušenju diamantov. Glej spodnjo sliko.
 Kako dolociti ponaredek
 
- Aurora Borealis efekt, ki končno oplemeniti sam kristal,  ima enotni površinski lesk. "Imitacije" imajo pogosto praske. Nekatere od teh pomanjkljivosti, so predvsem posedica nižje kvalitete zaključnega nanosa pri ponaredkih.
 
-Zaradi svojih posebnih kristalnih spojin, bo kristali Swarovski® precej bolj "iskriv" če ga primerjamo z ponaredki.